Leven Op Wielen

Author Archive

Is gehandicaptensport wel topsport?

by on Dec.08, 2016, under Opinie

jetzeEens in de zoveel tijd laait de discussie altijd weer op: is gehandicaptensport wel topsport? Zo ook vorige week, toen een vriend van me (laten we hem Tom noemen, want zo heet ie) het volgende op Facebook schreef: “Dat is toch ook geen sport. Knap hoor, een wedstrijdje sporten met een handicap. En zwaar misschien. Mijn respect heb je. Maar topsport is het niet. Als ik me kan inschrijven voor tennis voor mensen met een iets grotere vierde teen dan grote teen, moet de NOS dat dan ook uitzenden?” Een opmerking die bij mij direct de nodige irritatie oproept, maar waar komt die irritatie vandaan? Heeft Tom ook niet ergens een punt?

(continue reading…)

Leave a Comment more...

26 uur rolstoeltennissen voor Rio

by on Jan.28, 2016, under Geen categorie

v.l.n.r Ruben Spaargaren, Jiske Griffioen, Diede de Groot en Maikel Scheffers

v.l.n.r Ruben Spaargaren, Jiske Griffioen, Diede de Groot en Maikel Scheffers

Zesentwintig uur achter elkaar rolstoeltennissen om aandacht te vragen voor de sport, geld in te zamelen voor Fonds Gehandicaptensport en om budget te creëren voor het paralympisch traject van vier rolstoeltennissers. Op 16 oktober begonnen toptennissers Jiske Griffioen, Maikel Scheffers en aanstormende talenten Diede de Groot en Ruben Spaargaren aan hun “Record4Rio”.

(continue reading…)

Leave a Comment :, , , , , , , , more...

Breekpunt december 2012

by on Jan.03, 2013, under Breekpunt

Daar is ie dan: De nieuwe Breekpunt (low-res). Veel plezier met lezen, en laat gerust even weten wat je er van vindt.

Breekpunt is het verenigingsblad van de vereniging Osteogenesis Imperfecta. Stefan van Rijs en ik stellen dit blad samen en maken het op. De inhoud komt vooral van vrijwilligers binnen de vereniging.

 

Leave a Comment :, , , , more...

Breekpunt Juli 2012

by on Aug.05, 2012, under Breekpunt

Het is al een tijdje ijselijk stil op dit blog, dat komt omdat Alexander en ik (te) druk zijn met andere dingen. Helaas.

Een van de dingen waar ik de afgelopen tijd mee bezig ben geweest is ‘Breekpunt’. Breekpunt is het verenigingsblad van de vereniging Osteogenesis Imperfecta. Samen met vriend Stefan van Rijs zijn we de afgelopen maanden druk bezig geweest het blad te vernieuwen. Download hier onze eerste (low-res) editie: Breekpunt Juli 2012 Web

(continue reading…)

Leave a Comment :, , , , more...

Doorgaan

by on Jun.15, 2011, under Geen categorie

Doorgaan, ja dat is wat we uiteindelijk met ons blog willen. Maar eigenlijk is het leven altijd een kwestie van doorgaan. Na een dieptepunt of vervelende situatie in je leven, moet je uiteindelijk toch de draad weer oppakken. Dat is niet altijd even makkelijk, maar het moet nou eenmaal.

Maargoed, eigenlijk is dit berichtje niet om iemand moraal of iets dergelijks bij te brengen. Nee, dit berichtje is gemaakt om nog maar een keer aandacht te vragen voor de documentaire ‘Doorgaan’ van Tom Poederbach. Het gaat over het Nederlandse rolstoelbasketbalteam. Ik vond het in ieder geval cool om te zien. Daarnaast laat het ook zien dat ook rolstoeltopsport, echt topsport is. Een keer in de week trainen is niet genoeg. Het is met volle overgaaf gaan voor je doel. Kijk nou maar gewoon.

DOORGAAN (WEB DOCU) from Tom Poederbach on Vimeo.

Leave a Comment more...

Even een update

by on Jun.08, 2011, under Geen categorie

Het is al een tijdje stil op het weblog van Levenopwielen, maar dat wil niet zeggen dat we nergens mee bezig zijn. We zijn druk bezig met het bedenken van items en blogs, maar hebben op dit moment helaas te weinig tijd om het uit te werken.

(continue reading…)

1 Comment more...

De ideale rolstoel

by on Nov.23, 2010, under Jezalhetmaarniethebben, Leven op wielen

“Dáár heb je er weer een..”, is een zin die een vriend en ik vaak genoeg gebruiken als we er weer een zien. Wat we ermee bedoelen? Kut rolstoelen! Bijna alle rolstoelen die je tegen komt zijn slecht. Hoe komt dat? En is het echt zo moeilijk om een fatsoenlijke rolstoel te kopen?

(continue reading…)

Leave a Comment :, , more...

Pagina's