Leven Op Wielen

Author Archive

Ik ga naar Estland en ik neem mee

by on Feb.08, 2011, under Estland

Van kou krijg ik last van mijn benen, ik heb een hekel aan sneeuw en als ik een uitglijer maak over ijs of sneeuw breek ik van alles dankzij Osteogenesis Imperfecta. Ik ben Alexander Slot en ik ga een half jaar in Estland studeren.

(continue reading…)

3 Comments more...


Week van de toegankelijkheid – Rolstoelschermen

by on Oct.13, 2010, under Week van de toegankelijkheid

Het is week van de toegankelijkheid, met als thema iets met sport. Voor ons gewoon een excuus om eens wat vette youtube filmpjes te plaatsen!

Schermen is een snelle en sierlijke vechtsport die ook vanuit een rolstoel prima beoefend kan worden. De spelregels zijn vergelijkbaar met de regels van reguliere schermsport. En Garde!

2 Comments :, , more...

Week van de toegankelijkheid – Murderball

by on Oct.11, 2010, under Week van de toegankelijkheid

Het is week van de toegankelijkheid, met als thema iets met sport. Voor ons gewoon een excuus om eens wat vette youtube filmpjes te plaatsen! We beginnen met rugby aka Murderball:

Eigenlijk moeten we Stefan een keer mee laten doen.

2 Comments :, , , , , more...

Jezalhetmaarniethebben: De Quickie Caddy

by on Sep.20, 2010, under Jezalhetmaarniethebben

Jezalhetmaarniethebben is een rubriek voor gadgets die het leven op wielen nog leuker maken.

We beginnen met dé gadget der gadgets: Een suf stukje plastic – de Quickie Caddy. Ik kom ze regelmatig tegen, andere rolstoel gebruikers. 9 van de 10 keer is dat op school of in een super markt en elke keer weer zitten ze stuntelen met boodschappen mandjes of (laptop)tassen. Ik kan het dan niet laten om te grijnzen als ik met mijn handige Caddy’s voorbij rol.  Wie ze heeft bedacht is werkelijk geniaal, geen gedoe meer met mandjes op schoot of, de altijd irritante, zware tas achter je stoel. Waarom heeft iedereen dit niet?

De Quickie Caddy werkt alleen als er verdovende middelen mee worden vervoerd.

(continue reading…)

2 Comments :, , , , , , , , , , , , more...

Pagina's