Leven Op Wielen

Leven op wielen

De ideale rolstoel

by on Nov.23, 2010, under Jezalhetmaarniethebben, Leven op wielen

“Dáár heb je er weer een..”, is een zin die een vriend en ik vaak genoeg gebruiken als we er weer een zien. Wat we ermee bedoelen? Kut rolstoelen! Bijna alle rolstoelen die je tegen komt zijn slecht. Hoe komt dat? En is het echt zo moeilijk om een fatsoenlijke rolstoel te kopen?

(continue reading…)

Leave a Comment :, , more...

Concerten: ervaren of zien?

by on Oct.28, 2010, under Leven op wielen

Je gaat naar een concert en moet kiezen: je ziet veel van het concert maar staat ergens langs de kant of je kunt bij je vrienden blijven en mee feesten. Wat kies jij?

Uitgaan en feesten zijn eigenlijk de leukste dingen die je kunt doen. Of in ieder geval, dat vind ik. Ik hou van een feestje en ik vind het ook tof om naar een concert te gaan. Maar als je leeft op wielen is het bijwonen van een concert soms gewoon ronduit kut.

(continue reading…)

4 Comments :, , , , , , , , more...

Tits and asses

by on Apr.21, 2010, under Leven op wielen

“Zo, jij zit er goed bij.” Dat hoor ik vaak als ik op stap ben in de kroeg. En ze hebben gelijk, ik zit er ook goed bij. Want mijn RGK Hi Lite is gewoon een briljante rolstoel. Toch bedoelen de grappenmakers met die opmerking iets heel anders.

Deze grappenmakers doelen op het gezichtsveld dat prominent bij mij in beeld is. Vanuit mijn lage positie kan ik de vrouwelijke vormen (lees: billen en borsten) goed in de gaten houden. En natuurlijk ik kan dat best waarderen maar op een bepaald moment word je dat toch zat. Want het nadeel van zo laag zitten is dat je in de kroeg geen enkel gesprek kunt volgen. (continue reading…)

6 Comments :, , , , , more...

Geintje, moet kunnen

by on Apr.21, 2010, under Leven op wielen

Wie mij een beetje kent, weet dat ik vaak een lolletje maak over mijn handicap. Als ik een invalide zie heb ik het over een collega en verder kan ik het niet laten een dosis zelfspot er tegenaan te gooien. Ik vind het werkelijk schitterend om daar een paar stevige, harde grappen over te maken, maar ik waardeer het ook als ze door anderen worden gemaakt. Vooral Micha Wertheim en Gavier Guzman zijn cabaretiers die het onderwerp invaliden niet schuwen.

http://www.youtube.com/watch?v=s3Lc1cE9qx4 (continue reading…)

1 Comment :, , , , , more...

Paralympics

by on Apr.20, 2010, under Leven op wielen

De Olympische spelen zijn voor bijna iedere sportman of sportvrouw het hoogst haalbare toernooi. Mensen die alles geven voor hun sport en daar keihard voor werken. Maar alleen keihard werken is niet genoeg om naar de Olympische spelen te mogen. Je hebt namelijk nog iets nodig: talent en een sterk genoeg lichaam. Daardoor is het niet voor iedereen mogelijk de Olympische spelen te halen, dat is gewoon een feit.

Voor de gehandicapten ligt dat wat anders. Die hebben hun eigen Olympische spelen, de Paralympics. Deze spelen zijn speciaal voor mensen met een handicap en worden ingedeeld met mensen met een vergelijkbare handicap. Om het eerlijk te houden zullen we maar zeggen. Ik heb erg veel respect voor sporters die de Paralympics bereiken. Vaak hebben ze, vanwege hun handicap, echt hard moeten werken om tot de top prestatie te komen. (continue reading…)

1 Comment :, , , , more...

Gewoon betalen

by on Mar.31, 2010, under Leven op wielen

Gratis parkeren voor gehandicapten? Dat gaat dus niet gebeuren. Deze week heeft de eerste kamer het plan afgewezen en blijven de invaliden in onwetendheid achter.

Maar het gaat niet zozeer om het gratis parkeren. Het grootste probleem is de onduidelijkheid. Waar mag je gratis parkeren en waar niet? Want die regels zijn per gemeente anders. Dat hoeft nog steeds geen probleem te zijn zolang dat dan maar goed is aangegeven. En dat is wel een probleem. Bijna nergens kun je vinden of je wel of niet moet betalen als je in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart. Het staat er niet op of is moeilijk te vinden op websites van gemeentes. En op een betaalautomaat of parkeerplaats zelf staat het al helemaal nooit aangegeven. (continue reading…)

6 Comments :, , more...

Hoe noem je zo iemand?

by on Mar.25, 2010, under Leven op wielen

“Hoe wil jij nou dat mensen het noemen?”, vroegen vrienden van mijn ouders laatst aan me. Het ging over mensen in een rolstoel. Vroeger zei iedereen gewoon ‘invalide’ of ‘gehandicapt’. Eenvoudig en je hoefde er niet over na te denken.

Tegenwoordig heb je nieuwere varianten. Mensen in een rolstoel zijn tegenwoordig ‘mindervalide’ want dat klinkt wat minder heftig. Taaltechnisch gezien klopt het beter want ‘invalide’ zou betekenen dat je helemaal niets meer kunt. Maar ook mindervalide dekt niet helemaal de lading dus noemen we het tegenwoordig, heel correct, ‘lichamelijk beperkt’.

(continue reading…)

16 Comments :, , , , , , , more...

Pagina's