Leven Op Wielen

Archive for april, 2010

Tits and asses

by on Apr.21, 2010, under Leven op wielen

“Zo, jij zit er goed bij.” Dat hoor ik vaak als ik op stap ben in de kroeg. En ze hebben gelijk, ik zit er ook goed bij. Want mijn RGK Hi Lite is gewoon een briljante rolstoel. Toch bedoelen de grappenmakers met die opmerking iets heel anders.

Deze grappenmakers doelen op het gezichtsveld dat prominent bij mij in beeld is. Vanuit mijn lage positie kan ik de vrouwelijke vormen (lees: billen en borsten) goed in de gaten houden. En natuurlijk ik kan dat best waarderen maar op een bepaald moment word je dat toch zat. Want het nadeel van zo laag zitten is dat je in de kroeg geen enkel gesprek kunt volgen. (continue reading…)

6 Comments :, , , , , more...

Geintje, moet kunnen

by on Apr.21, 2010, under Leven op wielen

Wie mij een beetje kent, weet dat ik vaak een lolletje maak over mijn handicap. Als ik een invalide zie heb ik het over een collega en verder kan ik het niet laten een dosis zelfspot er tegenaan te gooien. Ik vind het werkelijk schitterend om daar een paar stevige, harde grappen over te maken, maar ik waardeer het ook als ze door anderen worden gemaakt. Vooral Micha Wertheim en Gavier Guzman zijn cabaretiers die het onderwerp invaliden niet schuwen.

http://www.youtube.com/watch?v=s3Lc1cE9qx4 (continue reading…)

1 Comment :, , , , , more...

Paralympics

by on Apr.20, 2010, under Leven op wielen

De Olympische spelen zijn voor bijna iedere sportman of sportvrouw het hoogst haalbare toernooi. Mensen die alles geven voor hun sport en daar keihard voor werken. Maar alleen keihard werken is niet genoeg om naar de Olympische spelen te mogen. Je hebt namelijk nog iets nodig: talent en een sterk genoeg lichaam. Daardoor is het niet voor iedereen mogelijk de Olympische spelen te halen, dat is gewoon een feit.

Voor de gehandicapten ligt dat wat anders. Die hebben hun eigen Olympische spelen, de Paralympics. Deze spelen zijn speciaal voor mensen met een handicap en worden ingedeeld met mensen met een vergelijkbare handicap. Om het eerlijk te houden zullen we maar zeggen. Ik heb erg veel respect voor sporters die de Paralympics bereiken. Vaak hebben ze, vanwege hun handicap, echt hard moeten werken om tot de top prestatie te komen. (continue reading…)

1 Comment :, , , , more...

Obstakels: School, de FHJ

by on Apr.20, 2010, under Obstakels

INMIDDELS ZIJN ALLE OBSTAKELS BESPROKEN IN DIT BERICHT OPGELOST, ZIE UPDATE

“Ah, shit, les in 0.82. Zal ik gaan of zal ik de les maar skippen? Het is zo’n enorm kut lokaal. Maarja, het is wel een interessant en belangrijk college. Nouja, toch maar gaan, ik betaal er tenslotte collegegeld voor.” Wanneer ik zie dat ik in de grote collegezaal van de Fontys Hogeschool Journalistiek (FHJ) les heb is dit ongeveer wat er door mijn hoofd gaat.

Als rolstoelgebruiker kom je regelmatig obstakels tegen. Die obstakels zijn vaak trappetjes, op- of afstapjes of smalle gangetjes. Als ‘gezond’ persoon loop of stap je daar gewoon overheen en sta je daar helemaal niet bij stil. En dat is helemaal niet zo gek. Maar voor rolstoelgebruikers is dat toch wel vervelend. Natuurlijk hoef je niet altijd alles te kunnen en overal bij te zijn, maar vaak wil je toch ‘gewoon’ mee doen met de rest. Nu ben ik zelf niet het type dat zich door deze obstakels laat tegenhouden, maar ze vallen me vaak wel op. En ondanks dat ik het niet toe wil geven, vind ik het vaak toch wel vervelend. Dit artikel gaat over de obstakels op de FHJ. (continue reading…)

4 Comments :, , , , more...

Pagina's