Leven Op Wielen

Tits and asses

door op 21 april 2010 in Leven op wielen

β€œZo, jij zit er goed bij.” Dat hoor ik vaak als ik op stap ben in de kroeg. En ze hebben gelijk, ik zit er ook goed bij. Want mijn RGK Hi Lite is gewoon een briljante rolstoel. Toch bedoelen de grappenmakers met die opmerking iets heel anders.

Deze grappenmakers doelen op het gezichtsveld dat prominent bij mij in beeld is. Vanuit mijn lage positie kan ik de vrouwelijke vormen (lees: billen en borsten) goed in de gaten houden. En natuurlijk ik kan dat best waarderen maar op een bepaald moment word je dat toch zat. Want het nadeel van zo laag zitten is dat je in de kroeg geen enkel gesprek kunt volgen.

Gaan staan is een mogelijke oplossing. Maar naast het feit dat ik niet zo lang kan staan kom ik dan met mijn ogen op tiethoogte. En probeer dan nog maar eens een normaal gesprek te voeren πŸ˜‰

Meestal los ik het nu maar op door op een barkruk te gaan zitten. Dan zit je tenminste op normale ooghoogte en kun je een fatsoenlijk gesprek voeren. Het nadeel hiervan is dan wel weer dat het nogal een passieve houding is. Vaak wissel ik de verschillende mogelijkheden (zitten, staan, barkrukhangen) een beetje af.

Dus dames neem het mij niet kwalijk als er geen zinnig woord uit me komt als ik in mijn rolstoel zit of als ik sta, want dan heb ik mijn aandacht bij andere dingen. Mocht je een intellectueel gesprek met me willen voeren, zorg dan eerst voor een barkruk.

:, , , , ,

6 reacties op deze blogpost

 • Nils van Arnhem

  Toe maar.

 • Willemijn

  Ach, vrouwen kleden zich nog fatsoenlijk op ‘ass-hoogte’. er zijn mar weinig mannen die daar over nadenken dus dat uitzicht is helaas heel wat minder smakelijk (denk aan een douche ruimte in een zwembad…. brrr) wat denk je waarom ik persΓ© een electrische rolstoel wil met hoog/laag functie? zo kan ik tenminste naar de sterke armen kijken!

 • Thomas van Groningen

  Wat een charmante foto, Stefan!

 • joanne

  haha, of ipv een barkruk een rolstoel;), probleem opgelost en je hebt oh-zo-serieus een gesprek. Leuk stukkie Steef!

 • Bob Maes

  That is nice Buitenhuis!

  Kon je afgelopen donderdag de vrouwelijke vormen nog onderscheiden door alle omstandigheden ( lees bier )?

 • wheeler1984

  @ Bob: Uiteraard, vrouwelijke vormen herkennen is als ademen. Een primaire activiteit die je nooit vergeet. Maar bedankt dat je afgelopen donderdag nog even onder de aandacht brengt πŸ˜‰

  @ Joanne: Maar om nou iedere week een extra rolstoel naar de kroeg mee te nemen… ik weet het niet hoor. Lijkt me vrij onpraktisch. Maar misschien probeer ik dat nog wel een keer πŸ˜‰

Leave a Reply

Pagina's