Leven Op Wielen

Abseilen Euromast

door op 15 september 2010 in LevenOpWielenTV

 
Op een hoogte van honderd meter, hangend aan een touwtje vroeg ik mij ineens af ‘waarom doe ik dit eigenlijk?’.
 
 
 
 

 

Het antwoord is simpel. Ik zei al jaren dat als ik ooit de kans zou krijgen om van de Euromast (of een andere grote toren) te abseilen, ik dat zonder aarzelen zou doen. Natuurlijk was dat grootspraak om iedereen die zeurde over hoogtevrees als mietje te bestempelen. ‘Als ik dat zou kunnen, dan zou ik dat meteen doen’ zei ik dan altijd. Vanwege mijn handicap dacht ik dat zoiets toch niet mogelijk zou zijn. Dus ik was veilig. Dacht ik. 

Begin augustus kreeg ik een mail van de Dennis van der Zeijden Foundation. Het was een uitnodiging om te gaan abseilen vanaf de Euromast in Rotterdam… Speciaal voor mensen met een lichamelijke beperking. Ik had toen twee opties: toegeven dat ik niet zoveel lef heb als ik altijd pretendeer te hebben of het gewoon doen. Zoals je in het filmpje kunt zien heb ik voor het laatste gekozen.

:, , ,

5 reacties op deze blogpost

 • Gerda

  Hey Stefan, ik had het al gezegd, maar je bent een KANJER! Heel leuk om na de foto’s ook het filmpje te zien met jouw grappige commentaar.

  Hou je haaks en tot ziens, liefs, Gerda

 • Renée

  Hey Stefan! Is een mooi filmpje geworden, vet om nog een keertje terug te zien :) x Renée

 • Margaret van Rijs

  Stefan,

  Ik had van het filmpje gehoord maar het zien overtreft mijn verwachtingen.Je bent voor mij een echte lefgozer. Menig ander doet dit je niet na, met of zonder beperking.Duim omhoog.

  Margaret van Rijs

 • Annet Hogenhout

  Hoi Stefan Strong, ik heb het nog eens op mijn gemak bekeken nu, maar je bent een ware held! Ik moet er zelf niet aan denken ‘met mijn teer gestel’…Mag ik hier een stukje over schrijven van Gijs Gips voor in het nieuwe ‘Breekpunt’?
  collegiale groetjes van Annet Hogenhout

 • big willem

  no wheels, just balls!

Leave a Reply

Pagina's